Mituri despre fatetele dentare

Mituri despre fatetele dentare

Fatetele dentare sunt o solutie incredibil de simpla, dar eficienta de imbunatatire a aspectului estetic al zambetului. Prin intermediul lor se pot corecta cu usurinta probleme de forma, culoare si aliniere. Pentru acest tratament se adopta o abordare minim invaziva, dintii in cauza fiind acoperiti cu fasii subtiri de ceramica.

In ciuda acestei abordari si a tehnicilor moderne utilizate in realizarea acestui tratament, multi pacienti se tem sa aleaga tratamentul cu fatete dentare din cauza miturilor si a conceptiilor gresite asociate cu acestea.

Mit 1: Procedura este dureroasa

Multi pacienti se tem de medicul stomatolog in general, de aici plecand si ideea gresita ca toate tratamentele stomatologice sunt dureroase. Fatetele dentare presupun un tratament minim invaziv, care se realizeaza la fel ca orice alt tratament stomatologic, sub anestezie locala. Medicul specialist protetician prepara dintele pentru viitoarele fatete dentare prin indepartarea unui strat subtire de smalt. In spatiul creat se aplica apoi fatetele dentare, utilizand un ciment special.

Mit 2: Rezultatul final nu va fi natural

Scopul procedurilor de estetica dentara este acela de a oferi pacientilor un aspect cat mai estetic, dar in acelasi timp natural. Dintii care par falsi nu sunt apreciati de pacienti, iar de catre medicii stomatologi cu atat mai putin. Motivul pentru care fatetele dentare ceramice au castigat atat de multa popularitate este faptul ca ofera pacientilor zambete impecabile, cu un aspect cat mai natural.

Ceramica utilizata pentru realizarea acestora este translucida, la fel ca dintii naturali. Astfel, nimeni nu va observa diferenta dintre un dinte natural si fatele dentare.

Mit 3: Toata lumea va observa fatetele dentare din cauza albului imaculat

Pacientii care aleg acest tratament isi doresc o solutie permanenta pentru dintii patati sau ingalbeniti, iar nuantele de alb ale fatetelor dentare pot ajuta la depasirea acestor probleme.

Uitandu-se la actorii de la Hollywood sau la unele personalitati mondene, oamenii continua sa presupuna ca fatetele dentare exista doar in nuante de alb stralucitor, oferind un aspect nenatural. O conceptie foarte gresita! Medicul protetician va sfatui intotdeauna pacientii sa aleaga o nuanta cat mai apropiata de culoarea naturala a dintilor lor sau o nuanta de alb cat mai naturala.

Importanta tratamentului cu fatete dentare

Pacientii trebuie sa realizeze faptul ca fatetele dentare sunt o solutie optima pentru cosmetizarea zambetului. Dintii colorati, ciobiti sau aliniati incorect pot fi corectati cu usurinta cu ajutorul fatetelor dentare ceramice. Un zambet frumos si un aspect intinerit, in acelasi timp, natural!

Programeaza un consult de specialitate la medicul protetician si afla daca fatetele dentare sunt o optiune pentru zambetul tau!

Cauta pe site

+