Tratament stomatologic urgent

Urgente stomatologice – tratament stomatologic urgent

In general, cand un pacient solicita tratament stomatologic de urgenta, acesta se confrunta cu o durere severa de dinti. Aceasta durere poate fi cauzata de o serie de afectiuni pe care doar medicul stomatolog le poate identifica si trata.

Cauzele urgentelor stomatologice

Atunci cand nu se realizeaza o igienizare corespunzatoare a dintilor si gingiilor, placa bacteriana se acumuleaza, provocand acizi care erodeaza smaltul dentar si afecteaza dentina si pulpa dintelui. Durerea dentara apare atunci cand pulpa dentara, care contine nervi si vase de sange, devine expusa.

Bruxismul contribuie de asemenea la sensibilitatea dentara si la durerile de dinti. Acest obicei afecteaza suprafata exterioara a dintelui, ducand la erodarea dintelui.

Tratament

Medicul stomatolog evalueaza mai intai starea danturii si cauza durerii de dinti. Intrucat in unele cazuri durerea poate fi experimentata pe fata si maxilar, va fi necesara efectuarea unor investigatii radiologice. Tipul de tratament recomandat va depinde de cauza care provoaca aceasta durere.

Cum reducem riscul aparitiei durerilor dentare?

Riscul aparitiei durerii dentare poate fi redus considerabil prin prezentarea la controlul periodic stomatologic, o data la 6 luni, la medicul dentist si prin mentinerea unei igiene orale corespunzatoare.

In cazul in care va confruntati cu o astfel de durere mergeti de urgenta la medicul stomatolog. Astfel reduceti sansele de aparitie a complicatiilor.

Cauta pe site

+