implant sau punte dentara?

Implant sau punte dentara? Care este solutia optima pentru dinte lipsa?

Dintii lipsa sunt o problema care nu poate fi lasata nerezolvata. Fie din motive de sanatate, fie estetice, spatiul creat trebuie acoperit. Medicul dentist iti poate oferi 2 variante: implant dentar sau punte dentara. Dar care este cea mai buna varianta?

Care este diferenta dintre o punte dentara si un implant dentar?

In cazul unui implant dentar, un surub de titan (sau alt metal biocompatibil) este inserat in os, in locul dintelui lipsa. Implantul se integreaza in os, devenind o radacina artificiala, care va sustine bontul si coroana dentara.

In ceea ce priveste puntea dentara, un set de coroane dentare sunt aplicate pe cei doi dinti de langa spatiul ramas gol. Aceste coroane creaza o punte pentru dintele artificial. Desi spatiu este acoperit, dintele artificial nu este amplasat in os.

Cand si de ce sunt recomandate implanturile dentare?

Dr. Anca Rusu despre puntile si implanturile dentare

Pro si Contra implant dentar: avantajele si dezavantajele implanturilor dentare

implant dentar rapid avantajeDe departe cel mai mare avantaj al implantului dentar este faptul ca ajuta la conservarea osului. Acest lucru are impact atat asupra sanatatii orale, cat si asupra aspectului estetic al fetei. De cele mai multe ori, implanturile dentare arata mult mai bine si ofera senzatia de dinti naturali, comportandu-se exact ca acestia. Iar in comparatie cu alte metode de inlocuire a unui dinte au o durata de viata mult mai mare.

Un dezavantaj al implantului dentar il reprezinta faptul ca inserarea necesita o interventie chirurgicala. Acest lucru poate crea anxietate pacientului, cu toate ca nu este dureros si nu implica niciun risc major. Pe de alta parte si timpul necesar finalizarii tratamentului poate fi un dezavantaj. Insa rezultatul este foarte aproape de natural, superior functional si estetic, neobservandu-se ca sunt dinti pusi!

Pro si contra punte dentara: avantajele si dezavantajele puntilor dentare

dezavantajele puntilor dentare

Majoritatea persoanelor aleg puntea dentara in defavoarea implantului dentar datorita faptului ca tratamentul este mai scurt, necesita mai putine sedinte si costul este mult mai mic. Dar asta nu inseamna si ca este cea mai buna varianta dintre cele doua.

Dezavantajul acestui tratament protetic este ca nu sustine osul maxilar, ducand in timp la pierderea stabilitatii si la o durata de viata mai scurta. Majoritatea coroanelor dentare trebuie inlocuite dupa 10 ani. Cel mai mare dezavantaj al puntilor dentare este acela ca afecteaza integritatea dintilor vecini. Pentru a putea fi inserata este neceara prepararea (pilirea) dintilor pe care se va sprijini. Astfel, cei doi dinti vor deveni predispusi afectiunilor dentare, in special cariilor.

Video implant dentar versus punte dentara

Diferenta dintre restaurarea unui dinte lipsa cu implant dentar si punte dentara

Cat costa o punte dentara versus pretul unui implant?

Evident ca restaurarea unui dinte lipsa printr-o punte dentara este mai putin costisitoare decat pretul pe care il presupune inlocuirea dintelui cu un implant dentar si coroana, al carui cost ar contine in plus pretul implantului si eventual al bontului protetic (care poate fi inclus sau nu in costul implantului) pe care se ataseaza ulterior coroana prin cimentare sau insurubare. In cazul puntii dentare costul contine pretul manoperei pentru pilirea dintilor vecini si atasarea coroanei plus costul efectiv al coronitei, care este evident mai mic decat in cazul coroanei pe implant. Te invitam sa consulti lista noastra de preturi pentru coroana dentara si pretul implantului dentar.

Indiferent de ce metoda de inlocuire a unui dinte lipsa alegi, la clinica stomatologica Dental Premier vei gasi echipa care va avea grija de zambetul tau. Ia in considerare avantajele si dezavantajele fiecarei metode inainte de a face o alegere.

Cauta pe site

+