Care este varsta optima pentru un tratament cu implant dentar?

Care este varsta optima pentru un tratament cu implant dentar?

Atunci cand un dinte este pierdut, solutia ideala de inlocuire este prin implant dentar. Datorita materialului din care este realizat, titan, implantul dentar se integreaza cu usurinta in os, ajutand la recapatarea aspectului estetic. Dar care este varsta potrivita pentru a apela la aceasta tehnica de inlocuirea a dintilor pierduti?

Sunt copiii prea tineri pentru o astfel de procedura de implant dentar?

Chiar daca orice persoana poate beneficia de un implant dentar, copiii nu reprezinta candidatii ideali pentru acest tip de interventie! Dintii permanenti incep sa erupa in jurul varstei de 6 ani, astfel ca adolescentii si copiii pot pierde dinti permanenti la fel ca adultii. Totusi, oasele maxilare ale acestora sunt inca in crestere. Implantul dentar nu se poate integra corespunzator in os, ceea ce poate duce la pierderea sa. De obicei, in cazul copiilor se realizeaza reabilitari temporare ale danturii, pana cand cresterea este incheiata.

Pot persoanele in varsta sa beneficieze de implant dentar?

Nu exista limita de varsta cand vine vorba despre implant dentar! Daca starea de sanatate permite, persoanele in varsta pot beneficia de implant dentar fara nicio problema, cu o rata de succes a interventiei la fel de ridicata ca in cazul persoanelor tinere. Spre exemplu, faptul ca exista pierdere osoasa nu reprezinta un impediment, putand fi realizata aditia de os.

O dantura sanatoasa este extrem de importanta pentru calitatea vietii, iar lucrarile dentare fixe pe implanturi dentare vin in ajutorul persoanelor care si-au pierdut intreaga dantura. Acestea ofera un confort sporit, siguranta si ajuta mentinerea unui stil de viata sanatos. Mai mult, aceste lucrari ajuta la mentinerea oaselor maxilare si ofera un aspect intinerit.

Daca te confrunti cu pierderea unuia sau a mai multor dinti, acum este momentul perfect sa programezi o consultatie la unul dintre medicii nostri specialisti chirurgie dento-alveolara si implantologie dentara. Intretinute corespunzator, implanturile dentare pot rezista o viata!

Cauta pe site

+