implant masea pret versus cat costa un implant dentar dinte

Implant masea pret versus implant dinte pret

Pentru ca am intalnit destul de des aceasta intrebare, dorim sa lamurim cateva aspecte legate de pretul implanturilor dentare utilizate pentru restaurarea maselelor sau dintilor frontali ori laterali. De asemenea vom aborda diferentele de costuri intre reconstructia unei masele sau dinte cu implant sau pivot dentar.

Cat costa un implant pentru masea versus pret implant pentru un dinte

In anumite situatii, implanturile din zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece pot fi necesare elemente personalizate pentru rezolvarea cu success a cazului respectiv, atat din punct de vedere functional, dar mai ales estetic. Astfel, elementele de personalizare pot ridica costul manoperei pentru restaurarea cu implant dentar utilizat in cazul unui dinte frontal sau lateral.

Daca este nevoie sa restauram o masea cu implant dentar, pretul poate fi mai mic daca utilizam o coroana dentara mai putin costisitoare, avand elemente standardizate. Orice element personalizat se va reflecta si in pretul final platit de pacient pentru restaurarea unui dinte sau masea.

Pret implant dentar vs pret pivot dentar pentru masea sau dinte

De asemenea, multi pacienti, evident nefiind de specialitate, confunda implantul dentar cu pivotul dentar. Astfel ca unii cauta preturi pentru implant masea / dinte utilizand expresia pivot dentar masea / dinte pret sau invers. De aici rezulta si multa confuzie legata de manopere si costuri.

Ce rol are implantul dentar in cazul restaurarii unui dinte / masea?

Reconstructie masea cu implant, bont protetic si coroana dentara
Reconstructie masea cu implant, bont protetic si coroana dentara
Implantul dentar reprezinta un surub special din titan sau alte metale 100% biocompatibile care este introdus in os pentru a inlocui radacina unui dinte sau masea care lipseste. Dupa extragerea unui dinte sau masea, osul in care era acesta ancorat ramane gol si, treptat, se resoarbe. Implantul dentar se va fixa in locul acestui dinte / masea extras(a). Prin urmare, implantul dentar inlocuieste practic radacina dintelui/maselei lipsa. La acesta va fi atasata o coroana dentara prin intermediul unei piese de legatura care se numeste bont protetic. In anumite situatii pretul bontului protetic este inclus in pretul manoperei aferente implantului dentar.

Ce rol are pivotul dentar in cazul restaurarii unui dinte / masea?

Reconstructie masea cu pivot dentar
Reconstructie masea cu pivoti dentari si coroana
Pivotul sau stiftul dentar reprezinta o reconstructie corono-radiculara care se fixeaza pe o radacina existenta si tratata endodontic a unui dinte sau masea. O parte din pivotul dentar intra in radacina, iar partea coronara ramane deasupra gingiei. Pivotii dentari pot fi realizati din diferite materiale de asemenea biocompatibile precum zirconiu, metal, fibra de sticla sau argint.

In video-urile de mai jos puteti observa diferenta intre manoperele realizate in cazul restaurarii dintelui/maselei cu implant si pivot dentar, care se reflecta in costul final al reconstructiei dentare.

O comparatie mai detaliata intre reconstructia cu implant si pivot dentar gasiti aici.

Cat costa un implant dentar pentru masea / dinte versus pret pivot dentar?

Restaurarea unei masele sau dinte cu implant dentar si coroana costa mai mult decat restaurarea cu pivot dentar si coroana, implantul presupunand o manopera mai laborioasa si materiale mai scumpe. De exemplu, in cadrul clinicii noastre din Bucuresti pretul unui implant dentar Inno este redus de la 3000 la 2200 lei, in timp ce pretul unui pivot dentar este 700 lei. Diferenta de pret este evidenta, insa reconstructia maselei sau dintelui cu pivot poate fi realizata doar atunci cand poate fi salvata.

Va invitam sa consultati lista noastra completa de preturi pentru implant dentar si lista de preturi pentru coroana si pivot dentar.

Cauta pe site

+