Rezectia apicala – ce este si cand se impune

Rezectia apicala – ce este si cand se impune

In cadrul clinicii noastre pacientii pot avea parte de servicii de chirurgie dentara la cel mai inalt nivel. O astfel de situatie poate fi legata de rezectia apicala. Ce este si in ce cazuri este recomandata detaliem in randurile ce urmeaza.

Rezectia apicala este interventia chirurgicala ce presupune extirparea unui granulom de la radacina dintelui, numit apex radicular. Se ajunge in aceasta situatie cand o infectie se localizeaza treptat in os. In cazul in care situatia este amanata, devine cu atat mai grava. Riscul este de:

  • Infectie ce se extinde si la alti dinti.
  • Perforeaza masa osoasa, deci se pierde dintele complet.
  • Durere constanta, deci dinte nefunctional. Nu in toate cazurile pacientul resimte durere, iar un granulom este poate depistat din intamplare. In unele cazuri dintele este sensibil la atingere.

Rezectie apicala pret Bucuresti

Operatia de tip rezectie apicala va fi indicata in cazul in care tratamentul pe canal nu are succes, spre exemplu din cauza canalelor atipice, deci din cauza unor particularitati anatomice.

Rezectia apicala este realizata numai sub anestezie. Pacientul nu simte absolut nimic, post operator durerile fiind diminuate de tratament medicamentos, analgezic prescris de medicul specialist.

Beneficiile rezectiei apicale

Avantajul major este ca interventia de tip rezectie apicala salveaza dintele. Riscul de recidiva nu exista pentru ca abordarea noastra este de asa natura incat sa evite o astfel de situatie – se recurge la sigilarea varfului de radacina, cu materiale 100% compatibile.

In afara de aceasta interventie, pacientul nu are alta solutie, iar in trecut se recurgea direct la extractie.

Un alt avantaj este ca dintele ramane pe arcada, intrucat procedura in sine implica doar eliminarea varfului afectat.

De asemenea, post operator dintele nu mai doare, iar gingia se inchide treptat, fiind nevoie sa scoateti firele la interval de cateva zile. Indicatiile ulterioare nu sunt masuri speciale, ci sunt recomandari oferite precum in cazul unor extractii mai dificile.

Mentiuni: este recomandat unui pacient ce a suferit o interventie de tip rezectie apicala sa viziteze o data la 6 luni cabinetul medicului stomatolog, urmarind evolutia, pentru ca osul sa se refaca complet. Vitalitatea dintelui operat variaza de la pacient la pacient, de la cateva luni pana la cativa ani.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+