Detartraj Air Flow dentar

Air Flow dentar: ce este, beneficii si pret

Dupa un detartraj cu ultrasunete dintii raman putin aspri, iar procedura de Air Flow dentar vine in completare printr-o lustruire cu un jet din apa, aer si particule fine, actionat sub presiune.

Ce este Air Flow?

Air-flow-ul dentar reprezinta o metoda de igienizare dentara prin curatarea dintilor cu un dispozitiv care genereaza un jet cu presiune mare din apa, aer si particule fine de bicarbonat de sodiu. Gratie efectului de albire dentara a bicarbonatului de sodiu, care este usor abraziv, pacienti au parte astfel si de o lustruire a suprafetelor dentare.

Cum se realizeaza Air Flow-ul dentar?

Procedura de Air Flow dentar este realizata cu ajutorul unui instrument special creat pentru a putea curata dintii si tesuturile invecinate. Acest dispozitiv este utilizat atat in tratamentele de preventie, cat si in cele parodontotice. Dispozitivul de AirFlow pulverizeaza pe suprafata dintilor si a gingiilor amestecul de pulbere usor abraziva (bicarbonat de sodiu), aer si apa. Pudra abraziva sableaza atat fetele vizibile ale dintilor, cat si zonele interdentare, altfel mai greu accesibile.

Air Flow dentar

Cand este recomandata o procedura de Air-Flow dentar?

Procedura de Air Flow poate fi utilizata atat in asociere cu tehnicile clasice de igienizare dentara, dupa detartraj si periaj, cat si ca procedura de sine statatoare.

Se poate apela la o terapie cu Air Flow dentar in anumite situatii, cum ar fi:

 • Pentru indepartarea coloratiilor si pigmentatiilor de pe dinti, indeosebi petele de gudron la fumatori sau cele cauzate de cafea, vin rosu ori bacterii care coloreaza in negru coletele dintilor
 • Pentru curatarea suprafetelor ocluzale inainte de sigilarea dintilor
 • Pentru eliminarea depunerilor de tartru din spatiile interdentare
 • Inainte de aplicarea unui aparat dentar fix
 • Inainte de tratamentul de albire dentara, pentru ca substanta cu care se albesc dintii sa aibe un efect mai intens
 • Pentru curatarea bracket-urilor in cazul aparatelor ortodontice fixe
 • Pentru tratarea afectiunilor parodontale

Trebuie sa subliniem faptul ca Air-Flow-ul este foarte eficient in indepartarea coloratiilor si pigmentatiilor de pe dinti, indeosebi a petelor de gudron, in cazul fumatorilor.

Care sunt beneficiile tehnicii AirFlow?

Printre avantajele procedurii de Air Flow dentar se numara:

 • Prevenirea aparitiei parodontozei
 • Inlaturarea placii bacteriene si a petelor, contribuind la redarea un zambet de un alb natural
 • Smaltul dintilor nu este afectat, procedura fiind non-invaziva
 • Poate ajuta la igienizarea implanturilor dentare sau a lucrarilor de tip punti, coroane (o metoda buna de igienizarea a lucrarilor de tip All on 4, All on 6, Fast and Fixed)
 • Inlaturarea mirosului neplacut al gurii.
AirFlow dentar pret

Cat costa procedura de Air Flow dentar?

Evident ca este mai avantajos sa optati pentru un pachet atunci cand este vorba de o igienizare dentara profesionala. In cadrul clinicii noastre oferim un pachet de igienizare dentara ultramoderna cu detartaj cu ultrasunete, Air Flow, periaj professional si fluorizare. Va invitam sa consultati lista de preturi pentru Air Flow!

Cauta pe site

+