Periaj profesional dentar

Periajul dentar profesional: indicatii, efecte si pret

Periajul profesional dentar reprezinta o masura preventiva realizata in cabinetul stomatologic de catre igienistul dentar sau medicul stomatolog. De cele mai multe ori, in completarea detartrajului cu ultrasunete se realizeaza un periaj dentar profesional.

Care este rolul si ce efecte are periajul profesional?

Periajul profesional vine in completarea periajului dentar realizat acasa sau in urma unui detartraj. Acesta elimina placa bacteriana si tartrul superficial din regiunile unde periajul normal nu poate fi eficient si lustruieste sprafata dintilor.

O igienizare dentara profesionala va contine intotdeauna si aceasta procedura. Acest tip de periaj dentar reface culoarea uniforma si alba a dintilor, putand indeparta petele cauzate de alimente si fumat.

Cum se realizeaza un periaj profesional dentar?

Periajul profesional se realizeaza cu ajutorul unor periute speciale si gume de cauciuc moi, folosind o pasta de profilaxie si lasand suprafata dintilor neteda si lucioasa.

Igienistul dentar sau medicul stomatolog aplica periuta speciala care produce miscari circulare pe toate suprafetele dentare. Procedeul este nedureros, forta de aplicare a periuteti fiind moderata.

De cele mai multe ori, pentru igienizare dentara completa, este recomandat ca periajul profesional sa fie urmat de o sedinta de Air Flow dentar.

Cand este recomandat un periaj profesional?

Periajul dentar prefesional este recomandat in situatii cum ar fi:

  • Inainte de anumite tratamente profilactice (ex: fluorizarea dintilor, sigilarea santurilor sau a fosetelor ocluzale)
  • Dupa un detartraj cu ultrasunete, pentru curatirea suplimentara si lustruirea dintilor
  • Inainte de aplicarea bracketilor unui aparat dentar
  • Inainte efectuarii unui tratament de albire dentara

Cat costa un periaj dentar profesional?

Cele mai bune rezultate dupa o igienizare dentara sunt obtinute daca se realizeaza o combinatie de proceduri, cum ar fi: detartraj cu ultrasunete + periaj dentar profesional + Air Flow + fluorizare dentara. In cadrul clinicii noastre pacientii pot beneficia de un pachet de igienizare dentara profesionala la pret rezonabil. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru detartraj si periaj dentar profesional.

Cauta pe site

+