Detartraj dentar

Ce ar trebui sa stii despre detartraj: beneficii, pret

Igienizarea dentara reprezinta indepartarea bacteriilor si a tartrului care s-au depus pe dinti de-a lungul timpului, procedura care se realizeaza prin detartraj, periaj profesional si Air Flow. Mai jos vom explica ce inseamna detartrajul dentar, cum se realizeaza si ce pret are o astfel de procedura stomatologica.

Ce este tartrul dentar?

Dintii tai sunt permanent scaldati in saliva bogata in calciu si alte substante, care ii protejeaza, dar care in acelasi timp au tendinta sa se acumuleze pe dinti sub forma de tartru.

Tartrul dentar este frecvent colorat ca si dintele si poate fi ignorat cu usurinta, dar poate fi colorat in maro, fiind vizibil si inestetic.

Cand se aduna in cantitate prea mare, ofera bacteriilor conditii de atac asupra gingiilor, tartrul fiind de altfel principala cauza a gingivitei si parodontozei.

Ce este detartrajul dentar?

Tartrul dentar - detartraj
Indepartarea tartrului prin detartraj cu ultrasunete

Detartrajul dentar este un igienizare dentara mai profunda realizata printr-o curatare profesionala ce consta in indepartarea depozitului subgingival de tartru, prin intermediul aparatului de detartraj cu ultrasunete. Scopul detartrajului  este sa curete dintii de bacterii si sa-i lustruiasca, lasand o senzatie foarte placuta de “neted si curat” si de asemenea o respiratie proaspata.

Cat dureaza un detartraj?

Un detartraj dentar poate dura circa 15-60 minute, in functie de dimensiunea depunerilor de tartru, dar si de starea danturii pacientului. Procedura de detartraj cu ultrasunete dureaza circa 30 minute, fiind mai rapida si mai facil de realizat decat metodele detartraj clasice.

Cum se realizeaza igienizarea dentara si detartrajul profesional?

In cadrul clinicii noastre beneficiati de un pachet de igienizare dentara ultramoderna cu detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, Air Flow si fluorizare dentara. Mai jos va prezentam pasii care se realizeaza pentru o igienizare dentara profesionala.

1. Instrumente ultrasonice – detartraj cu ultrasunete

Sunt instrumente speciale care prin vibratiile specifice ultrasunetelor indeparteaza depozitele mari de tartru, fara sa se afecteze insa structura smaltului dentar. De asemenea, spray-ul de apa pulverizeaza si resturile mai mici, fara sa supraincalzeasca dintii.

Intensitatea ultrasunetelor se poate regla, astfel incat sa nu ai nici o senzatie neplacuta de presiune.

2. Periaj profesional si lustruire

Periajul profesional se realizeaza in completarea detartrajului cu ultrasunete cu periute speciale si gume de cauciuc moi, folosind o pasta de profilaxie, lasand suprafata dintilor neteda si lucioasa.

3. Air Flow

Aparatul de Air Flow dentar este un dispozitiv care foloseste o pulbere abraziva de bicarbonat si multa apa, fiind foarte eficient in indepartarea coloratiilor si pigmentatiilor de pe dinti (indeosebi petele de gudron la fumatori).

4. Fluorizare dentara

Fluorizarea dintilor se realizeaza la final, fiind partea cea mai placuta, folosindu-se substante cu gust de menta, capsuni, cirese, pepene, ciocolata sau chiar in combinatii, la fel ca la o inghetata cu mai multe arome.

Gelul sau spuma de fluorizare se plaseaza pentru 30 secunde pe dinti, intarind dintele slabit de atacul acid al bacteriilor.

Cel mai bine este sa nu se bea si sa nu se manance 30 minute de la aplicarea fluorului pe dinti.

Este dureros un detartraj dentar?

Pentru majoritatea pacientilor detartrajul dentar nu este o procedura dureroasa, ba chiar e considerata placuta.

Daca simti vreun disconfort, se pot aplica geluri anestezice, cu gust agreabil.

Este indicat sa realizeze igienizarea dentara la inceputul tratamentelor stomatologice si apoi la 6 luni, iar la pacientii cu implanturi dentare si la fumatori o data la 4 luni.

Beneficiile detartrajului dentar

Principalele beneficii ale unui detartraj dentar sunt:

  • Previnerea aparitiei cariilor dentare si a problemelor parodontale
  • Poate ajuta la descoperirea unor carii care altfel nu sunt vizibile
  • Este o procedura rapida si fara durere
  • Pacientul obtine un o dantura mai alba si mai curata si un zambet mai frumos!

Cat costa un detartraj cu ultrasunete + Air Flow + periaj profesional si fluorizare dentara?

Pretul unei igienizari dentare ultramoderne cu detartraj cu ultrasunete, Air Flow, periaj profesional si fluorizare dentara este evident mai ridicat decat costul unui detartraj clasic manual. Daca ai nevoie de un detartraj realizat profesional la un pret rezonabil, te asteptam cu drag in clinica noastra. Te invitam sa consulti lista noastra de preturi pentru detartraj!

Cauta pe site

+