aparate dentare fixe bucuresti

Mituri despre aparatul dentar

Cand mi-am pus pentru prima data un aparat dentar, mi-a fost teama ca nu voi mai putea pleca in afara in vacanta, crezand ca metalul din aparat va fi detectat in aeroport si nu mi se va permite sa urc in avion. Ce fericire sa constat ca nu am avut dreptate! Dar dumneavoastra, chiar daca credeti ca stiti multe despre aparatele dentare, ceea ce nu este deloc imposibil, s-ar putea sa cunoasteti si multe mituri despre ele.

Aparatul dentar rugineste

Metalul si apa inseamna rugina, nu? Adevarat, dar nu este cazul la genul de metal folosit pentru confectionarea aparatelor dentare. Ele sunt realizate din aliaj de titan, ceea ce inseamna ca nu vor rugini, indiferent daca le porti timp de sase luni sau trei ani.

Aparatele dentare interfereaza cu semnalele radio

Nu stiu cine a inventat povestea asta, dar chiar daca metalul folosit pentru aparatul dentar arata la fel ca antena radioului dvs., acesta nu receptioneaza si nu transmite semnale radio (totusi, sincer, ar fi fain daca ar face-o).

Daca sarut pe cineva care poarta aparat dentar, ca si mine, sarmele noastre se vor bloca unele in altele

Eu zic sa incercati, dar adevarul este ca acest lucru este destul de imposibil. Aparatele dentare sunt elegante si mici. Este foarte putin probabil sa se prinda unele cu altele.

Aparatul dentar imi indreapta permanent dintii

Purtarea unui aparat dentar este una dintre cele mai eficiente metode de a indrepta dintii, dar acestia vor incepe sa revina in pozitia initiala daca nu purtati dispozitivul de fixare asa cum recomanda ortodontul.

Metalul din aparatul dentar atrage atentia pestilor

Unii oameni cred ca nu pot merge la mare, deoarece sarmele lor vor atrage atentia pestilor care observa obiectele stralucitoare. Nu stim cum a inceput aceasta zvon, dar nu este adevarat.

Daca porti aparat dentar vei fi lovit de fulger

Acesta este unul dintre acele mituri care circula doar pentru a speria oamenii care le poarta. Este fals, fals. Nu aveti nicio sansa sa fiti loviti de fulger daca purtati aparat dentar! Daca aveti mai mult maruntis la dv. va loveste fulgerul? Cred ca nu…

Aparatele dentare sunt destinate doar copiilor si adolescentilor

Desi este adevarat ca aceste aparate sunt cu mult mai eficiente in perioada adolescentei, in ziua de astazi ele sunt o optiune foarte buna si pentru adulti.

Pana la urma, cand vine vorba de fapte, doar un ortodont este cea mai calificata si mai experimentata persoana pentru a discuta astfel de probleme. Asadar, pentru orice nelamurire, apelati la el pentru a vă asigura ca veti ajunge sa aveti un zambet sanatos si increzator.

Aparatul dentar este inestetic

Acest mit legat de estetica este demontat de insusi faptul vedem din ce in ce mai multi purtatori de aparat dentar, acesta fiind cumva considerat a fi chiar la moda. Exista chiar si aparate dentare false pentru persoanele care nu au nevoie de un tratament ortodontic, dar isi doresc sa iasa in evidenta.

Astazi, copiii se pot bucura de aparate dentare estetice, isi pot asorta culorile elasticelor dupa preferinte si se pot bucura de toata atentia celor din jur.

Adultii se pot bucura la randul lor fie de aparatele dentare colorate, fie de aparate dentare invizibile, dupa bunul plac, cum ar fi aparatul dentar Invisalign sau aparatul lingual sau cu safir.

Va invitam sa consultati si pretul aparatului dentar.

Autor: Laura S.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+