coroana dentara integral ceramica

Coroana dentara integral ceramica

In stomatologie, coroana dentara este des utilizata in tratamentele de protetica dentara. De obicei sunt utilizate fie pentru reabilitarea unui dinte afectat sever, fie pentru a obtine un aspect estetic al zambetului. Asa cum indica si numele lor, coroanele integral ceramice sunt realizate in totalitate din ceramica. Ceramica dentara se imbina armonios cu dintii naturali ai pacientului, ofera un aspect estetic placut, rentabilitate si un tratament de durata.

De ce sa alegi o coroana ceramica?

coroane integral ceramiceExista o varietate de motive pentru care coroanele dentare integral ceramice sunt perfecte pentru tratamentele protetice, principalul fiind estetica ridicata. Spre deosebire de coroanele metalo-ceramice, care au un cost mai scazut, cele ceramice nu pot fi deosebite de un dinte natural, nu modifica nuanta gingiei si nu au acea margine neagra extrem de vizibila. De asemenea, coroana ceramica este mai estetica decat o coroana din zirconiu.

Daca analizam atent un dinte natural, putem observa diferitele straturi, pigmenti si densitati pe diferite parti. Reproducerea acestora este posibila doar utilizand ceramica/portelan pentru a realiza dintii artificiali. Coroanele metalo-ceramice necesita un strat opac de ceramica pentru a masca structura metalica. La polul opus, coroana ceramica este translucida, lasand lumina sa o patrunda.

Cat dureaza o coroana ceramica?

In ceea ce priveste durabilitatea, aceste coroane dentare tind sa reziste 10 ani si chiar mai mult daca sunt intretinute corespunzator. In multe cazuri, pacientii raman cu aceste coroane o viata, nefiind necesara inlocuirea lor.

Ceramica este un material 100% biocompatibil, stabil, care nu intervine in niciun fel cu organismul uman. Coroanele metalo-ceramice pot creea in cazul unor pacienti reactii alergice, situatie care nu se intampla si in cazul ceramicii.

Coroanele integral ceramice se simt mult mai natural decat coroanele ce contin aliaj metalic, intrucat fiecare coroana dentara este customizata si creata sa semene cu dintele natural ce trebuie inlocuit. Intrucat ceramica seamana foarte mult cu smaltul dentar, pacientii au parte de o experienta uimitoare, neputand distinge un dinte de portelan/ceramica de restul dintilor naturali.

Avantajele coroanelor integral ceramice

coroana ceramica dinti portelan

  • Estetica superioara. Ceramica/portelanul permite reproducerea in detaliu a unui dinte natural. Mai mult, ceramica este un material translucid. Aspectul lucios si luminos al dintelui este generat de faptul ca lumina patrunde in smalt si este reflectat inapoi. Scopul ceramicii este acela de a imita acest efect.
  • Biocompatibilitate. Tipurile de ceramica/portelan utilizate nu sunt mai abrazive decat smaltul dentar, ceea ce ajuta la protejarea dintilor naturali. Mai mult, unele persoane pot dezvolta reactii alergice la metalul din coroanele metalo-ceramice. In cazul coroanelor integral ceramice, acest lucru nu se poate intampla.
  • Rapiditate. Coroanele integral ceramice se pot realiza intr-o singura vizita, chiar in cabinet. Utilizand tehnologia CEREC Cad/Cam, care presupune scanarea digitala a dintelui si frezarea pe loc dintr-un cub de ceramica restaurarea dorita, pacientul poate pleca in aceeasi sedinta, rapid, cu o coroana dentara complet functionala.

Dezavantajele coroanelor integral ceramice

  • Durabilitatea. In ceea ce priveste longevitatea acestor coroane, chiar daca pot rezista intre 10 ani si o viata, nu se pot compara cu rezistenta coroanelor metalo-ceramice.
  • Costul. Prezentand o estetica superioara fara de restul tipurilor de coroane dentare, coroanele integral ceramice au de obicei un cost mai ridicat.

Cat costa o coroana ceramica?

Pretul coroanei integral ceramice / al dintelui de portelan este in general mai ridicat decat cel al coroanei metalo-ceramice. In cadrul clinicii stomatologice Dental Premier beneficiati de cel mai bun raport calitate/pret pentru coroanele dentare ceramice realizate cu tehnologie computerizata CEREC 3D CAD/CAM. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroana integral ceramica.

Cauta pe site

+