punte sau coroana dentara

Diferenta dintre coroanele si puntile dentare

Protetica dentara ofera diverse solutii de imbunatatire a aspectului estetic al zambetului, iar cu ajutorul noilor tehnologii se pot obtine rezultate ce in trecut pareau imposibile.

Coroane versus punti dentare

Atunci cand discutam despre restaurarea danturii, cel mai frecvent vorbim despre coroane si punti dentare. Desi ambele reprezinta solutii protetice, coroanele dentare se utilizeaza pentru a proteja sau a restaura un dinte natural, iar puntile dentare sunt utilizate ca solutie de inlocuire a unui dinte lipsa.

Cand sunt utilizate coroanele dentare?

coroana dentaraCoroanele dentare pot fi realizate din diverse materiale, metal, zirconiu sau ceramica si se aplica peste un dinte afectat. Pacientii cu dinti crapati, ciobiti sau cei care au beneficiat de tratamente endodontice sunt candidati pentru acest tip de restaurare dentara. Impreuna cu medicul specialist protetician, pacientul poate alege varianta potrivita de coroana dentara. In unele cazuri, se pot realiza coroane dentare integral ceramice chiar in cabinetul stomatologic, intr-o singura sedinta, cu ajutorul proteticii computerizate CEREC Cad/Cam.

Cand sunt utilizate puntile dentare?

punte dentaraPuntile dentare sunt utilizate in cazul dintilor lipsa. Spatiul ramas in urma extractiei dentare trebuie inchis pentru a evita migrarea dintilor vecini. Puntea dentara se sprijina pe cei doi dinti vecini spatiului pentru a sustine coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa. Pentru aceasta este necesar ca medicul protetician sa slefuiasca cei doi dinti inainte de a aplica puntea. O solutie mult mai eficienta si conservatoare de inlocuirea a dintilor lipsa este implantul dentar.

Daca vrei sa iti imbunatatesti aspectul estetic al zambetului, apeleaza cu incredere la unul dintre specialistii in protetica dentara din clinica stomatologica Dental Premier!

Cauta pe site

+