Procedura montarii unei punti dentare

Procedura montarii unei punti dentare

O punte dentara inlocuieste dintii lipsa cu dinti artificiali. Puntea este atasata de dintii reali de o parte si de alta a golului lasat de dintii lipsa. Acestea sunt de obicei din portelan sau metal, sau dintr-un amestec dintre cele doua. Sunt fixate la locul lor si, pentru multe persoane, sunt o alternativa la proteza dentara.

Cand aveti nevoie de o punte dentara?

S-ar putea sa aveti nevoie de o punte dentara daca aveti un dinte sau mai multi dinti lipsa la rand si exista dinti sanatosi de o parte si de alta a golului format.

Ce presupune procedura de montare a unei punti dentare?

punte dentara traditionala clasicaLa inceput este necesara o faza de pregatire, iar stomatologul dvs. va pili cei 2 dinti sanatosi de o parte si de alta a spatiului gol in asa fel incat ulterior acestia sa fie imbracati. Dupa aceasta faza vi se ia un mulaj in vederea efectuarii puntii. 

Este posibil sa vi se ofere o punte temporara, pana cand puntea permanenta este gata. 
Puntea dentara traditionala definitiva este de obicei cimentata in cei doi dinti sanatosi din jur, piliti in faza anterioara. Daca nu exista niciun dinte intr-una din laturi, se poate stabiliza puntea si pe un implant dentar.  

Cum se ingrijeste puntea dentara?

Nu exista reguli diferite fata de ingrijirea orala obinsuita: folositi ata dentara, periuta si pasta de dinti, dusul bucal, apa de gura, totul asa cum procedati in mod normal. 

Beneficiile si riscurile puntilor dentare

Puntea dentara va ajuta sa va imbunatatiti aspectul fetei, dar mai mult decat atat, va ajuta sa aveti o masticatie corecta a alimentelor si in consecinta contribuie la o buna functionare a intreg aparatului digestiv. 
Puntile dentare pot dura multi ani daca sunt ingrijite corespunzator. Cu toate acestea, uneori, din cauza degradarii dintilor naturali de langa ea sau din cauza macinarii cimentului ori a aparitiei unei infectii pe sub lucrare, este necesara inlocuirea ei.

Daca va doriti o alternativa la o punte dentara, aceasta poate fi utilizarea unor dinti falsi detasabili, cunoscuti drept proteza dentara partiala, pe care ii puteti scoate pentru curatare. O alta alternativa este un puntea pe implant dentar. Fiecare din aceste alternative are avantajele si dezavantajele ei, asa ca este bine sa fiti informat ce anume vi se potriveste si mai apoi luati o decizie in privinta sanatatii dvs. dentare.
 

Cauta pe site

+