Cand sunt necesare coroanele dentare?

Cand sunt necesare coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt restaurari dentare protetice, realizate din metal sau ceramica, care se cimenteaza pe dintele natural. De cele mai multe ori sunt utilizate pentru a oferi protectie dintilor in urma tratamentelor endodontice (de canal), in cazul cariilor complexe sau al fracturilor. Dar sa le luam pe rand.

Tratamentul endodontic

Tratamentul endodontic presupune indepartea pulpei dentare din interiorul dintelui. Pentru aceasta procedura, medicul specialist endodont realizeaza o cavitate in dinte. Pulpa dentara contine nervi, vase de sange si tesuturi care tin dintele in viata. La finalul procedurii, dintele este slabit si are nevoie de o coroana dentara pentru protectie.

Caria complexa

Atunci cand dintele este afectat sever de carie, este posibil sa necesite o obturatie (plomba) destul de mare. Acest lucru poate afecta structura dintelui, devenind predispus fracturilor. Realizarea unei coroane dentare va asigura stabilitatea si rezistenta dintelui.

Fracturile dintilor

Un dinte crapat sau ciobit va avea nevoie in cele din urma de o coroana dentara pentru a preveni extinderea fracturii si pentru a-l proteja de eventualele problem dentare care pot aparea.

Acestea sunt doar cateva dintre cauzele care pot cere realizarea unei coroane dentare. Din fericire la clinica stomatologica Dental Premier te asteapta o intreaga echipa de specialisti care te vor ajuta sa iti pastrezi zambetul sanatos! Programeaza un consult la medicul specialist!

Cauta pe site

+