Ce presupune tratamentul de canal?

Ce presupune tratamentul endodontic de canal la microscop?

Vestea ca ai nevoie de un tratament endodontic poate fi tulburatoare, mai ales atunci cand nu stii ce presupune acest tip de tratament de canal la microscop.

De ce este necesar tratamentul endodontic de canal la microscop?

Tratamentul endodontic de canal este necesar atunci cand pulpa (nervul) dintelui se inflameaza sau se infecteaza. Acestea pot aparea din cauza unui dinte crapat, a unei carii dentare sau a oricarei alte traume suferite de dinte. Simptomele inflamatiei sau infectiei dentare pot fi durerea de intensitate scazuta, pana la durere severa,  sensibilitate la rece sau cald, umflaturi la nivelul tesutului gingival.

Infectia si inflamatia dintelui sau a tesuturilor ce-l inconjoara pot duce la o serie de alte probleme. Pierderea osoasa in zona radacinii dintelui sau inflamatii in zona capului, gatului si a fetei sunt doar cateva dintre acestea.

Etape – Cum se realizeaza tratamentul endodontic de canal

Primul pas este realizarea anesteziei locale. Utilizarea gelului anestezic sau a spray-ului cu Lidocaina ajuta la amortirea tesuturilor moi, pentru a usura procedura. Este necesara apoi inlaturarea partii afectate a dintelui. Medicul endodont utilizeaza instrumente speciale pentru a indeparta tesutul mort din interiorul dintelui.

Pulpa dentara este situata sub dentina, tesutul dur al dintelui. Aceasta contine nervi, vase de sange si tesut conjunctiv. Pulpa dentara se intinde de la varful radacinii, pana la coroana dentara, iar dintele poate supravietui si in lipsa acesteia, facand astfel tratamentul endodontic solutia perfecta pentru problema.

Tratamentele endodontice (de canal) asistate de microscop reprezinta cea mai complexa formula de lucru existenta, in prezent, in endodontie. In Romania, stomatologia asistata de microscop este folosita de cativa ani.

  • Microscopul ne permite sa vindecam patologii care in trecut duceau la extractia dintilor.
  • Sistemele rotative scurteaza semnificativ tratamentul endodontic
  • Izolarea cu diga faciliteaza accesul pentru un tratament corect

La ce sa te astepti dupa un tratament de canal

Evita sa musti sau sa mesteci alimente tari pe dintele tratat pana cand dintele nu este complet restaurat. Dupa tratamentul de canal, pe dintele vizat se realizeaza o coroana dentara permanenta. Insa, pana cand aceasta este gata, dintele va primi o obturatie provizorie, care se poate sparge din cauza alimentelor tari. Continua periajul pentru a mentine o igiena orala corecta.

Tratamentul de canal nu trebuie sa iti provoace teama. Medicul specialist endodont lucreaza cu ajutorul anesteziei locale si a microscopului pentru a salva dintele inflamat.

Cat costa un tratament endodontic de canal la microscop?

Pretul unui tratament endodontic de canal este in functie de tipul dintelui care trebuie tratat, asistat de microscop. De exemplu, costul unui tratament de canal pentru un dinte monoradicular va fi mai mic decat costul tratamentului endodontic pentru un dinte pluriradicular. De asemenea in retratament endodontic va avea de obicei un pret mai mare decat un tratament de canal initial. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru tratamente endodontice de canal.

Programeaza un consult de specialitate la medicul endodont!

Cauta pe site

+