Dantura fixa intr-o zi - alternativa protezelor dentare

Dantura fixa intr-o zi – alternativa protezelor dentare

Pierderea totala a dintilor poate avea un impact major asupra aspectului fizic, increderii in sine, a hranirii și asupra intregului organism. Lipsa dintilor duce la scaderea densitatii oaselor maxilare si la pierderea fortei muschilor fetei. Protezele dentare pot fi o solutie pentru aceasta problema, insa o solutie de compromis prin dezavantajele pe care prezinta. Tehnica ”Fast & fixed – implanturi si lucrare provizorie fixa in 24 de ore” reprezinta insa solutia ideala pentru pacientii care experimenteaza edentatia totala.

Spre deosebire de protezele dentare obisnuite, care pot fi scoase si necesita constant adeziv pentru a putea fi purtate, tehnica Fast & Fixed ofera o alternativa fixa – lucrari protetice insurubate pe implanturi dentare. Aceste lucrari arata exact ca dintii naturali si asemenea acestora necesita periere si igienizare zilnica. Lucrarile sunt confortabile si nu impiedica vorbirea sau hranirea. Astfel, va veti putea bucura din nou de alimentele preferate fara a va teme.

Prima consultatie presupune efectuarea unei radiografii panoramice sau computer-tomograf (dupa caz) pentru stabilirea planului de tratament. Astfel medicul implantolog poate stabili calitatea osului si pozitia nervilor si sinusurilor.

Interventia se efectueaza sub anestezie locala, dar in unele cazuri poate fi utilizata si sedarea. Daca este necesar, se fac eventuale extractii dentare in aceeasi sedinta. Se introduc implanturile in os si daca este cazul, se realizeaza aditii osoase si se remodeleaza gingia. Inserarea implanturilor dureaza aproximativ 2 ore pentru fiecare arcada in parte (6 implanturi la maxilar si/sau 4 implanturi la mandibula). La 24h de la inserarea implanturilor se ataseaza lucrarea provizorie fixa. Dupa vindecarea si osteointegrarea implanturilor, lucrarile provizorii sunt inlocuite cu lucrarile dentare definitive (protezele dentare fixe, adica dintii ficsi finali).

Aflati mai multe despre reabilitarea totala a danturii in 24h aici.

Pierderea dintilor nu trebuie sa reprezinte sfarsitul zambetului. Programati o consultatie la medicul specialist chirurgie orala & implantologie si aflati despre solutiile de reabilitare rapida a danturii.

Cauta pe site

+