Pacienta 60 de ani – Fast&Fixed maxilar, 4 implanturi mandibula, coroane ceramice si zirconiu

Pacienta de 60 de ani a beneficiat de o reabilitare complexa a danturii cu implanturi dentare si coroane din ceramica si zirconiu, atat la maxilar (arcada superioara) cat si la mandibula (arcada inferioara). Mai jos detaliem pentru fiecare arcada dentara in parte.

Maxilar – Extractii + Implanturi All-on-6 + Dinti Ficsi

  • Extractii
  • Fast&Fixed – 6 implanturi Bredent + lucrare fixa provizorie in 24h
  • PRGF – vindecare accelerata cu ajutorul plasmei extrase cu tehnologie Endoret din sangele pacientului
  • Lucrare definitiva pe implanturi, cu structura din zirconiu si coroane individuale ceramice

Sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed este indicat persoanelor care mai au putini dinti ramasi pe arcade (cu indicatie de extractie – cazul de fata) sau chiar nici un dinte. De obicei se utilizeaza 6 implanturi la arcada superioada (maxilar) si 4 implanturi la arcada inferioara (mandibula).

Extractiile dentare si inserarea implanturilor la arcada superioara s-au realizat intr-o singura sedinta. Durata a fost de aproximativ 3 ore. Cu ajutorul plasmei bogate in factori de crestere, PRGF, vindecarea se produce accelerat.

La circa 24 de ore de la interventie, pacienta a beneficiat de o lucrare fixa provizorie, astfel incat s-a putut bucura de dinti ficsi pe toata durata tratamentului. Dupa cateva luni (in functie de caz), pacienta a revenit pentru dantura fixa definitiva cu structura din zirconiu si coroane dentare ceramice individuale. Rezultatul se poate vedea in imagine.

Mandibula – Extractii + Implanturi + Coroane zirconiu

La fel ca la maxilar, la arcada inferioara extractiile si implanturile s-au realizat in aceeasi interventie. Pacienta a beneficiat de coroane dentare din zirconiu integral.

Un avantaj important al dintilor din zirconiu este lipsa coroziunii in timp. Zirconiul dentar este un material 100% biocompatibil, astfel incat la nivelul coroanelor sau dintilor imbracati nu vor aparea iritatii gingivale si nici gust metalic, asa cum se poate intampla, de exemplu, la coroanele metalo-ceramice. In cadrul clincii noastre, coroanele individuale din zirconiu pot fi realizate digital chiar in cabinetul stomatologic, gratie tehnologiei CEREC 3D Cad/Cam.

Ce pret are un implant si ce costuri presupune o restaurare totala cu implanturi?

Pentru a afla ce tipuri de implanturi utilizam si care sunt preturile acestora, va invitam sa consultati lista de preturi pentru implantologie dentara. Costurile coroanelor dentare difera in functie de tipul de material si pot fi vizualizate in lista de preturi pentru protetica dentara.

Cauta pe site

+