sinus lift

Sinus lift intern

La fel ca interventia de sinus lift extern, sinus lifting-ul intern are scopul de a mari volumul osos in cadrul maxilarului superior, pentru a se putea insera un implant dentar.

Ce inseamna si cum se realizeaza operatia de sinus lift intern?

Aceasta procedura se realizeaza in zona premolarilor si molarilor, la nivelul crestei si este ideala pentru cazurile in care resorbtia osoasa si expandarea sinusala sunt mici. De obicei, medicii specialist chirurgie orala aleg aceasta varianta atunci cand se doreste o inaltarea a osului cu 2-3 mm.

Operatia de sinus lift intern incepe prin realizarea unui orificiu in mijlocul osului, pentru a ajunge la membrana sinusala. Cu instrumente speciale, membrana sinusala este ridicata, fara a fi deteriorata. Se introduce apoi o cantitate optima din materialul de aditie osoasa, se acopera cu o membrana si apoi se sutureaza. Dupa incheierea procedurii se pot insera implanturile dentare.

Intreaga interventie se realizeaza sub anestezie dentara locala.

Sinus lift intern si implanturi dentare
Sinus lifting intern pentru mai multe implanturi dentare

Cand se poate face procedura de sinus lifting intern?

Procedura de sinus lifting intern se realizeaza atunci cand nu exista suficient volum osos pentru a insera un implant, dar indeajuns pentru a oferi stabilitate primara. Sinus lifting-ul intern este recomandat in special cand trebuie inlocuiti doar cativa dinti. Operatia se efectueaza atunci cand exista o cantitate de os alveolar relativ suficienta si este necesara o aditie osoasa de doar 1-2 mm.

Avantajele operatiei de sinus lift intern

  • Este o procedura mai puțin invaziva prin comparatie cu operatia de sinus lift extern
  • Accesul catre membrana sinusala se realizeaza de obicei prin locul extractiei dentare
  • Permite inserarea imediata a unui implant dentar

Cat costa procedura de sinus lift intern?

Procedura de sinus lifting intern este mai putin dificila si prin urmare are un cost mai mic decat operatia de sinus lift extern. Afla aici pretul pentru sinus lift intern!

Cauta pe site

+