tartrul dentar - detartraj

Afla ce este tartrul dentar si ce implica tehnica de detartraj!

Tartrul este unul dintre aspectele ce pot duce la aparitia afectiunilor dentare si gingivale, acesta favorizand atat dezvoltarea cariilor dentare, cat si inceperea fenomenului de retractie gingivala. Denumit si “placa bacteriana”, tartrul dentar este o acumulare dura de resturi alimentare mineralizate si bacterii depuse in decursul timpului pe suprafata dintilor. Odata dezvoltat, singura masura de tratament si eliminare este detartrajul efectuat intr-o clinica stomatologica.

Ce este si cum apare tartrul dentar?

Masurile ineficiente de igiena orala favorizeaza dezvoltarea tartrului pe smaltul dintilor. La aparitia acestuia mai contribuie si alimentele pe care le consumi, fumatul, deficiente in producerea salivei sau dintii inghesuiti care ingreuneaza igienizarea. 

Dezvoltarea tartrului dentar este un proces natural intalnit la majorittea persoanelor si animalelor, asadar nu ar trebui sa intri in panica atunci cand observi o linie galbuie la baza dintilor. In primul rand, trebuie sa stii ca poti controla dezvoltarea placii bacteriene prin periajul corespunzator, folosirea atei dentare, folosirea apei de gura si evitarea anumitor produse alimentare.

In cazul in care nu poti indeparta tartrul prin tehnicile de igienizare dentara pe care le aplici acasa, insa, va trebui sa apelezi la o clinica stomatologica pentru serviciul de detartraj. La Dental Premier, detartrajul apartine gamei de servicii de terapie dentara.

Procesul de indepartare a tartrului dentar

Tartrul are o consistenta poroasa, asadar placa bacteriana se va depune in straturi. Dezvoltarea placii bacteriene va apasa tot mai mult pe gingie, indepartand-o de suprafata dintelui. Acesta este inceputul procesului de retractie gingivala, iar consecintele pot afecta grav atat dantura, cat si tesutul gingival.

In prezent, eliminarea tartrului dentar in cadrul unei clinici stomatologice se face simplu si rapid, fara durere. Procedura de detartraj va asigura curatarea depunerilor de bacterii de pe dinti si de sub nivelul gingiei cu ajutorul unui dispozitiv cu ultrasunete. In acest sens, specialistii recomanda efectuarea unei astfel de proceduri cel putin in fiecare an.

De ce sa apelezi la un detartraj?

Evident, este mult mai bine sa previi decat sa tratezi. Pentru a preveni afectiunile gingivale care incep cu inflamatii si sensibilitate, detartrajul efectuat in mod regulat este cea mai buna varianta. Procesul de retractie gingivala va lasa descoperita radacina dintilor, iar instalarea parodontozei poate fi o consecinta grava.

Sanatatea danturii si cavitatii bucale este foarte importanta pentru sanatatea intregului organism. Astfel, prin eliminarea tartrului, ai in vedere si sanatatea inimii, dar poti controla si alte riscuri, precum cancerul sau diabetul. Bacteriile din cavitatea bucala pot ajunge in vasele de sange si pot fi transportate catre inima si alte organe. Din cauza patrunderii in organism a bacteriilor aflate la nivelul gatului, pot aparea si probleme la nivelul plamanilor. Toate acestea pot fi tinute sub control cu vizite regulate la cabinetul stomatologic.

Una dintre consecintele placii bacteriene este respiratia urat mirositoare. Astfel, in urma procedurii de detartraj vei reusi sa indepartezi atat bacteriile, cat si gustul si mirosul neplacut din gura. In plus, aspectul dintilor va fi imbunatatit vizibil. Scapand de petele galben-maronii de la baza dintilor, zambetul tau va fi din nou ceva cu care sa te mandresti.

Ce pret are un detartraj dentar modern?

In clinica noastra procedura de detartraj dentar se realizeaza cu instrumente speciale ultrasonice, asa-numitul detartraj cu ultrasunete. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi detartraj cu ultrasunete!

Daca bugetul nu iti permite tratamente medicale deosebit de complexe, trebuie sa previi afectiunile de sanatate. Atunci cand vizitezi cabinetul stomatologic pentru efectuarea detartrajului, medicul te va ajuta sa tratezi orice problema dentara din timp, fara a ajunge la complicatii. Chiar si atunci cand bugetul ti-ar permite orice tratament, de ce sa nu folosesti banii pentru a-ti asigura confortul sau distractia?

Cauta pe site

+