Cum poti combate teama de dentist

Cum poti combate teama de dentist

O mare partea a populatiei evita vizitele la medicul dentist din cauza fricii. Lipsa igienizarilor preventive si a controalelor de rutina duce in timp la aparitia durerii si chiar la pierderea dintilor. Din fericire, exista modalitati de a scapa de aceasta teama de stomatolog.

De ce ne temem de dentist?

Desi motivele pot fi variate, 3 dintre aceste cauze se regasesc cel mai des in povestile pacientilor.

  • Experientele din trecut – Majoritatea pacientilor dezvolta teama de dentist in urma unor experiente neplacute sau dureroase. Astfel, decizia de a continua tratamentele stomatologice devine mult mai greu de luat.
  • Durerea – Cu totii ne ferim de lucrurile care ne pot provoca durere fizica. Simpla posibilitate de a simti durere ii impiedica pe majoritatea sa calce pragul unui cabinet stomatologic.
  • Rusinea – Exista pacienti carora le este rusine de situatia in care se afla dantura lor. Din pacate, evitarea vizitei stomatologice nu face altceva decat sa inrautateasca starea actuala a danturii.

Ce poti face pentru a scapa de teama de dentist?

Primul pas in combaterea fobiei este recunoasterea. Discutati cu medicul dentist. Acesta intelege faptul ca aceasta fobie este reala si va crea impreuna cu  dumneavoastra un plan prin care sa puteti fi cat mai relaxat pe toata perioada tratamentului. Din fericire, exista cateva variante din care puteti alege.

Sedarea

Una dintre cele mai simple metode este sedarea. Pe langa anestezia dentara locala care se administreaza in cazul oricarui tratament stomatologic, inhalosedarea este o metoda eficienta de relaxare a pacientilor care sufera de aceasta fobie. De asemenea, in cazuri mai rare, se poate apela si la anestezie generala.

Mentine-te ocupat

Puteti scapa usor de teama de dentist prin activitati care va distrag atentia de la tratament. In clinica stomatologica Dental Premier exista in fiecare cabinet cate un televizor, pentru a ajuta pacientii sa fie relaxati si sa uite ca de fapt sunt la dentist. In cazul in care medicul dumneavoastra nu are un televizor, il puteti inlocui cu o pereche de casti. Muzica ajuta la relaxarea corpului si a mintii.

Rugati pe cineva apropiat sa va insoteasca

Prezenta unui membru al familiei sau a unui amic va poate oferi increderea de care aveti nevoie. De cele mai multe ori, simpla prezenta a unei persoane care va intelege sentimentele poate ajuta enorm. De asemenea, incercati sa obtineti o programare cat mai devreme, pentru a nu petrece toata ziua cu gandul la tratamentul stomatologic.

Frica de dentist nu ar trebui sa va impiedice sa aveti o sanatate orala optima. Incercati cu incredere una dintre metodele prezentate mai sus si programati un consult la medicul stomatolog.

Cauta pe site

+