punte dentara

Puntea dentara: tipuri de punti dentare

Desi multa lume care are nevoie de o punte dentara beneficiaza de cel mai raspandit tip de punte, aceasta lucrare stomatologica exista in mai multe variante principale. Mai jos va prezentam cateva tipuri de punti dentare.

Puntea dentara traditionala

tip punte dentara traditionala sau clasicaO punte dentara traditionala consta dintr-unul sau mai  multi dinti falsi sprijiniti si mentinuti pe loc de coroane dentare care au fost cimentate pe cate un dinte sanatos numit dinte de legatura, aflati de o parte si de alta a golului datorat dintilor lipsa. Puntea traditionala este cel mai popular tip de punte dentara si poate fi folosita atunci cand aveti dinti naturali de o parte si de alta a golului creat de una sau mai multe extractii dentare. Cel mai bine este ca dincolo de dintii de legatura sa mai existe alti dinti sanatosi, dar o punte se poate lega si de ultimul dinte sanatos de dinaintea unui spatiu gol. 

Puntea dentara Cantilever

punte dentara cantileverDesi foarte asemanatoare cu o punte traditionala, dintii falsi din puntea numita Cantilever sunt sustinuti de o coroana dentara cimentata pe un singur dinte de legatura. Adica pentru o astfel de punte este necesar un singur dinte natural langa golul dintilor lipsa. Cu toate acestea, o astfel de punte se monteaza doar daca exista un singur dinte lipsa. Daca golul e mai mare de un dinte, puntea poate fi cimentata doar intr-o singura parte, cu conditia ca acolo sa existe 2 sau chiar 3 dinti care urmeaza sa fie imbracati.

Puntea dentara Maryland

punte dentara tip marylandSi acest tip este asemanator cu o punte dentara traditionala, in sensul ca foloseste doi dinti de legatura naturali, cate unul pe fiecare parte a spatiului gol. Cu toate acestea, in loc de coroane dentare, la puntea Maryland se foloseste un cadru de metal sau portelan care este prins in spatele dintilor de legatura.

Puntea dentara pe implanturi

punte dentara pe implanturiDupa cum sugereaza si denumirea, acest tip de punte dentara are drept suport implanturi dentare, deci nu coroane si nici cadre metalice. De obicei, un implant dentar este plasat chirurgical pentru fiecare dinte lipsa, iar aceste implanturi tin puntea in pozitie. 

Acest tip de punte dentara este considerat cel mai puternic si stabil sistem, insa costa mai mult datorita celor doua implanturi necesare, si necesita doua operatii chirurgicale inaintea montarii puntii propriu-zise. Durata pana la finalizarea lucrarii poate fi de cateva luni, dar lucrarea rezista timp indelungat fara a fi nevoie de inlocuire sau alte proceduri speciale. In plus, pacientul poate beneficia de implanturi si lucrare fixa in 24 de ore, astfel incat se bucura de dinti ficsi pe toata durata tratamentului.

Cat costa o punte dentara?

Evident ca pretul unei punti dentare este in functie de tipul si materialele din care este realizata. Va invitam sa consultati lista noastre de preturi pentru protetica dentara si preturi punti dentare pe implanturi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+