Protetica dentara lucrari dentare

Tipuri de restaurari protetice / lucrari dentare

Smaltul dentar este cea mai dura subtanta din corpul uman, mai dura chiar decat oasele. Cu toate acestea, smaltul nu este indestructibil. Afla din articolul urmator care sunt solutiile de restaurare dentara si tipurile de lucrari dentare pe care ti le poate oferi medicul stomatolog.

Lucrari pentru estetica dentara

Fatete dentare – sunt pelicule subtiri din ceramica, aplicate pe fata dintilor pentru a acoperi spatii, pete, crapaturi, dar si pentru a corecta forma si culoarea dintilor.

Inlay si onlay – sunt utilizate in tratamentul dintilor cu carii, care sunt prea afectati pentru a fi restaurati printr-o simpla obturatie, dar nu suficient de afectati pentru a se realiza o coroana dentara. Inlay-ul se aplica intre cuspizii dintelui, iar onlay-ul peste unul sau mai multi cuspizi, asemena unui capac.

Lucrari dentare pentru restaurarea partiala sau totala dintilor

Coroane dentare – se utilizeaza in cazul dintilor afectati mai grav, a caror coroana nu poate fi restaurata printr-o simpla plomba. De obicei coroanele dentare se utilizeaza in urma tratamentelor de canal pentru a intari structura dintelui sau in cazul unui implant dentar.

Punte dentara – este utilizata atunci cand pacientul isi doreste reabilitarea unui dinte lipsa. Reprezinta un ansamblu format din mai multe coroane, de obicei 3, doua dintre acestea acopera cei doi dinti naturali vecini cu spatiul gol, iar a treia este reprezentata chiar de dintele artificial ce urmeaza a fi inlocuit.

Proteze dentare – sunt utilizate in cazul lipsei mai multor dinti sau chiar a tuturor dintilor. Acestea pot fi fixe, mobile sau mobilizabile. Cele mai bune proteze dentare sunt cele pe implanturi. De regula, se utilizeaza o proteza fixa cu 4 implanturi la arcada inferioara (mandibula) si o proteza cu 6 implanturi la arcada superioara (maxilar).

Implant dentar – utilizat pentru a inlocui pierderea unuia sau mai multor dinti. Este compus dintr-un surub din titan sau alte materiale 100% biocompatibile, inserat in osul maxilar sau mandibular. Aceste este menit sa inlocuiasca radacina naturala a dintelui, urmand ca apoi sa fie atasat deasupra o coroana dentara.

Metodele de restaurare dentara sunt menite sa rezolve problemele dentare, sa elimine durerea si presiunea si sa ofere pacientului o solutie cat mai naturala de inlocuire a dintilor lipsa. Daca te regasesti intr-una dintre situatiile de mai sus, programeaza o consultatie!

Clinica de top Dental Premier ofera servicii integrate de stomatologie, astfel incat pacientii pot beneficia de orice tip de lucrare dentara protetica cu materiale de cea mai buna calitate, la preturi rezonabile. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru protetica dentara.

Cauta pe site

+