10 motive sa alegi implantul dentar

10 motive sa alegi implantul dentar

Chiar daca exista mai multe variante de inlocuire a unui dinte lipsa, implantul dentar reprezinta cea mai sigura si durabila optiune pentru restaurarile dentare.

Implantul dentar este un surub din titan, care se introduce in os pentru a inlocui radacina unui dinte lipsa. Intr-o perioada de 3-4 luni osul creste in jurul implantului, devenind o structura stabila pentru coroana dentara.

Avantajele implantului dentar

  1. Arata ca un dinte natural

De departe cel mai mare avantaj al implantului dentar este estetica superioara pe care o ofera. Odata tratamentul finalizat, dintele inlocuit prin implant dentar nu poate fi deosebit de restul dintilor.

  1.  Se comporta ca un dinte natural

Intrucat implantul dentar functioneaza exact ca un dinte natural, pacientul uita de cele mai multe ori de el. Ingrijirea acestuia nu difera cu nimic fara de ingrijirea orala obisnuita. Periajul si utilizarea zilnica a atei dentare sunt obligatorii, dar nu necesita nicio alta ingrijire speciala ca in cazul protezelor dentare.

  1. Rezista in timp, de cele mai multe ori o viata

Facand parte din osul maxilar, implantul dentar devine o structa extrem de dura si rezistenta. Daca sunt respectate controalele periodice la stomatolog, indicatiile medicului specialist si regulile de igiena orala, implantul dentar poate rezista o viata!

  1. Cost mai mic pe termen lung

De cele mai multe ori, pacientii isi fac griji din cauza costului mai ridicat fata de alte variante de tratament ce nu implica implanturi dentare. Ceea ce nu iau in calcul este faptul ca pe termen lung, implantul dentar nu implica niciun alt cost, pe cand lucrarile protetice necesita inlocuire dupa cativa ani. Afla pretul implantului dentar.

  1. Calitatea vietii este imbunatatita

Alimentatia corecta este esentiala pentru o viata sanatoasa. Cu ajutorul implantului dentar, poti manca fara probleme. Mai mult, poti vorbi si zambi cu incredere  intrucat nu exista riscul sa cada sau sa se desprinda, spre deosebire de protezele dentare.

  1. Previne pierderea osoasa

Resorbtia osoasa este inevitabila atunci cand dintele lipsa nu este inlocuit. Spre deosebire de alte metode de restaurare dentara, implanturile dentare pot stimula osul sa se regenereze, astfel se evita atrofierea osului si necesitatea aditiilor osoase viitoare, in cazul in care se va dori o restaurare cu implant dentar.

  1. Nu afecteaza dintii vecini

Inserarea implantului dentar nu afecteaza in niciun fel restul dintilor, spre deosebire de puntile dentare care necesita slefuirea dintilor vecini pentru acoperirea spatiilor.

  1. Implanturile dentare pot inlocui numerosi dinti

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, mai multi dinti lipsa alaturati sau chiar o intreaga arcada, pe care ulterior se va monta o lucrare dentara fixa.

  1. Ajuta la imbunatatirea increderii de sine

Un zambet incomplet poate duce la scaderea increderii de sine, iar restaurarile de tipul puntilor dentare sau al protezelor mobile nu pot imbunatatii acest aspect. Implantul dentar, pe de alta parte, ofera un rezultat estetic si functional, extrem de asemanator cu un dinte natural.

  1. Ofera un rezultat testat in timp

De-a lungul anilor, la clinica stomatologica Dental Premier am inserat peste 20000 de implanturi dentare si am rezolvat peste 2500 de cazuri de reabilitari totale la mandibula si maxilar cu sistemele DINTI INTR-O ZI – implanturi si dinti ficsi in 24h, cu ajutorul implanturilor dentare.

Cat costa un implant dentar rapid?

Clinica noastra ofera metoda simpla si rapida de reconstructie a zambetului cu ajutorul implanturilor dentare rapide intr-o zi si a sistemelor de reconstructie totala a danturii in 24h. Vezi poze cazuri inainte si dupa implant dentar aici

In cadrul clinicii Dental Premier beneficiati de cele mai bune preturi pentru implant dentar rapid si servicii stomatologice de top High Tech Dentistry

Cauta pe site

+