igiena si sanatatea orala

Igiena si sanatatea orala pot influenta starea de sanatate generala!

Igiena orala corespunzatoare si evitarea aparitiei problemelor dentare ajuta nu doar la mentinerea unei danturi sanatoase, dar si la mentinerea starii de sanatate generala. Studiile arata ca unele probleme dentare se afla in stransa legatura cu afectiuni ale intregului corp. Mai jos enumeram cateva dintre acestea.

Boala parodontala poate creste riscul aparitiei unui infarct miocardic

Bacteriile care cauzeaza parodontoza pot ajunge cu usurinta in fluxul sanguin, cauzand acumularea lor la nivelul arterelor. Impactul acestora asupra vaselor de sange poate duce la hipertensiune si poate creste riscul aparitiei unui infarct miocardic.

Infectia de la nivelul dintilor poate agrava bolile pulmonare

Inflamatia gingiilor sau infectia de la nivelul unui dinte poate avea efecte serioase asupra sanatatii plamanilor. Bacteriile cauzate de acestea pot calatori rapid din fluxul sanguin la nivelul plamanilor cauzand afectiuni respiratorii precum bronsita acuta, pneumonie sau chiar boala pulmonara obstructiva cronica.

Boala parodontala poate influenta diabetul

Pacientii care sufera de diabet sunt in general mult mai predispusi la aparitia parodontozei. Totodata, parodontoza poate agrava diabetul. Simptomele se pot inrautati din cauza afectiunilor gingivale care cresc nivelul glicemiei. De aceea este foarte important ca diabeticii sa aiba o igiena orala corespunzatoare pentru a preveni complicatiile bolii.

Infectiile de la nivelul cavitatii orale pot crea complicatii in sarcina

Pe parcursul sarcinii, apar modificari hormonale inevitabile care cresc riscul aparitiei infectiilor dentare. De aceea este important ca femeile insarcinate sa acorde atentie deosebita igienei orale. Orice infectie la nivelul corpului poate cauza complicatii ale sarcinii.

Ce sa faci pentru a avea grija de dintii tai printr-o igiena orala corespunzatoare?

Cea mai buna cale de a evita aparitia problemelor dentare si a afectiunilor este practicarea unei igiene orale corespunzatoare, completata de vizitele periodice la medicul dentist. In plus, pentru o dantura sanatoasa:

  • Spala-te pe dinti de cel putin 2 ori pe zi
  • Foloseste ata dentara cel putin 1 data pe zi
  • Limiteaza consumul de alimente si bauturi ce contin zahar

Cauta pe site

+