punte dentara pe implanturi

Puntea dentara pe implanturi – beneficii

O punte dentara fixata pe implant este similara cu o punte dentara obisnuita, dar este sustinuta de implanturi si nu de dinti naturali. In cele mai multe cazuri, cand se foloseste o punte pe implant, in functie de numarul de dinti lipsa se pot monta unul pana la cateva implanturi dentare in osul maxilar sau mandibular, apoi coroanele dentare sunt conectate intre ele pentru a forma o singura piesa.

Cum functioneaza o punte dentara pe implant?

punte dentara pe implanturiTimpul necesar pentru a finaliza procesul de implantare depinde de multi factori. Cand se foloseste metoda traditionala de montare a unui implant dentar, cel mai scurt interval de timp pentru finalizarea tratamentului cu lucrarile dentare definitive este de aproximativ de 1-2 luni.
Aceasta include interventiile chirurgicale si plasarea puntii suportate de implant. Cu toate acestea, procesul poate dura mai mult, in special in cazul in care osul trebuie sa fie mai intai reconstruit prin aditie de os etc. De obicei, sunt necesare doua interventii chirurgicale pentru pregatirea si montarea implantului dentar. Totusi, in cazul implanturilor dentare cu incarcare imediata pacientul poate beneficia in 24h de o lucrare fixa provizorie, astfel incat se poate bucura pe durata intregului tratament de dinti ficsi.

Avantajele puntilor dentare pe implanturi

Mai jos vom prezenta cateva dintre avantajele puntilor dentare pe implant fata de puntile dentare clasice.

Puntea dentara pe implant ofera stabilitate superioara

Implanturile dentare actioneaza ca un inlocuitor al radacinii naturale a dintelui. Deoarece ele devin o parte a structurii maxilarului, acestea iti pot tine refacerea ferm in loc.

O solutie permanenta pentru pierderea dintilor

Puntile dentare traditionale necesita sprijin pe dintii naturali, ceea ce inseamna ca exista intotdeauna probabilitatea ca o carie dentara sa compromita viabilitatea protezei dentare.
Insa implanturile dentare pot dura o viata intreaga, si odata ce s-au contopit cu tesutul natural al maxilarului, ele vor oferi o baza permanenta pentru punte.

Puntea pe implant asigura pastrarea dintilor adiacenti sanatosi

Puntile sprijinite de implanturi nu depind de dinti naturali pentru sprijin. Astfel, dintii adiacenti nu vor fi supusi uzurii si presiunii asociate cu sustinerea unei punti.

Puntea dentara pe implant prevenire pierderile osoase din structura dentara

Puntile pe implanturi ofera multe beneficii pentru sanatatea orala. Implanturile dentare stimuleaza cresterea oaselor. Dupa pierderea dintilor, structura osoasa de baza se poate deteriora in timp, deoarece nu mai este stimulata de radacinile dintelui. Implanturile dentare functioneaza ca o radacina naturala a dintilor si previn pierderea osoasa.
Acest lucru poaste sa impiedice si ca dintii din jur sa se desprinda de la locul lor.

Imagine cu diferenta dintre o punte dentara pe implanturi si una clasica

puntea dentara pe implanturi versus puntea clasica sau traditionala

Cat costa o punte dentara pe implanturi?

Pretul unei punti dentare pe implant este direct influentat de numarul de implanturi necesare si de calitatea materialelor din care sunt realizate coroanele dentare care vor alcatui puntea sprijinita pe implanturi. Va invitam sa consulati lista de pret implant dentar si preturi coroane dentare!
 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+