lucrari dentare pe implanturi

Stomatologie reparatorie pe implanturi

Stomatologia reparatorie este termenul pe care profesionistii il folosesc pentru a explica modul in care inlocuiesc dintii lipsa sau deteriorati. Plombele, coroanele dentare, puntile dentare si implanturile dentare sunt optiuni comune de restaurare a dintilor. Scopul este de a-ti readuce zambetul natural si de a preveni viitoare probleme de sanatate orala.

De ce procedurile stomatologice de restaurare sunt importante

dinti lipsa solutiiUmplerea spatiilor goale in gura ajuta la mentinerea dintilor corespunzatori. Inlocuirea dintilor face mai usoara mentinerea bunelor obiceiuri de ingrijire orala pentru a ajuta la prevenirea acumularii placii bacteriene si la problemele pe care le cauzeaza aceasta. Lipsa dintilor iti poate afecta sanatatea, aspectul si stima de sine.

Optiuni de tratament pe implant dentar in stomatologia reparatorie

Cea mai obisnuita modalitate de a trata o cavitate este ca dentistul dvs. sa indeparteze caria si sa umple spatiul degajat din osul dintelui cu unul sau mai multe materiale diferite. Aceste materiale de umplere includ amalgamul de aur, portelan, argint, plastic colorat sau rasina compozita.

Dar sa vedem cateva dintre optiunile de restaurare pe implanturi dentare a dintilor lipsa.

Coroana dentara pe implant dentar

coroana dentara pe implant dentarO coroana dentara pe implant este un capac in forma de dinte care este asezata pe un implant dentar. Este folosita pentru reconstituirea unui dinte lipsa. Mai multe coroane dentare pot forma punti dentare sprijinite pe implanturi. De obicei este necesar un numar mai mic de implanturi fata de numarul coroanelor dentare, aferente dintilor lipsa.

Puntea dentara pe implant

punte dentara pe implanturi dentareO punte dentara pe implant face legatura dintre un dinte si un implant ori doua implanturi, separate de un spatiu creat in urma unor dinti lipsa. O punte pe implant are cel putin unul din punctele de fixare pe un implant dentar, ceea ce ajuta la o mai buna fixare si stabilitate in timp a puntii. Odata ce aceasta este montata, functioneaza la fel ca dintii naturali.

Aparate dentare pe implant

aparat dentar pe implant dentarImplanturile dentare nu pot fi mutate, dar daca implantul este deja in pozitia corecta, putem muta dintii din jur folosind un aparat dentar fix sau mobil, metalic sau invizibil/transparent, precum aparatele de tip Invisalign. Chiar daca aveti mai multe implanturi, tratamentul ortodontic inca mai este o posibilitate daca ceilalti dinti nu sunt aliniati corect.

Sfaturi:
•    Periati-va bine dintii de doua ori pe zi.
•    Periutele electrice pot ajuta la indepartarea placii bacteriene.
•    Incercati sa nu mestecati mancaruri dure sau lipicioase. 
•    Utilizati o apa de gura antibacteriana.

Cat costa lucrarile dentare pe implanturi?
 

Pretul unei lucrari de restaurare a dintilor lipsa pe implanturi este dat de numarul de implanturi necesare, de experienta medicului implantolog si de calitatea materialelor din care sunt realizate implanturile dentare si partea protetica provizorie si defintiva. Vezi preturi protetica dentara si preturi implanturi dentare.

Cauta pe site

+