De ce apar sangerarile gingivale

De ce apar sangerarile gingivale

Ai observat ca gingiile sangereaza in timpul periajului dentar sau atunci cand utilizezi ata dentara? Pentru majoritatea, acesta este un lucru normal. Totusi, gingiile nu trebuie sa fie atat de sensibile incat sa sangereze din cauza unui simplu periaj. Urmatoarele afectiuni pot cauza sangerari gingivale.

  1. Indepartarea necorespunzatoare a placii bacteriene

Unul dintre cele mai comune motive este acumularea placii bacteriene pe suprafata dintilor. Aceasta  incepe ca o depunere lipicioasa, incolora. Neindepartata, aceasta se intareste, devine vizibila si irita gingia, putand duce la separarea acesteia de dinti.

  1. Afectiuni gingivale

Gingivita este o afectiune bacteriana care cauzeaza inflamarea gingiei. Apare atunci cand resturile alimentare sau placa bacteriana patrund intre gingie si dinte. Netratata, gingivita devine boala parodontala, o infectie severa.  Igienizarea corespunzatoare cu ajutorul periajului si a atei dentare poate impiedica aparitia acestei afectiuni.

  1. Cariile dentare

Dintii sunt inconjurati de tesutul gingival. Astfel, probleme dentare pot afecta si gingia. Caria dentara este o infectie care se poate raspandi si la nivelul gingiei. Incercand sa lupte cu infectia, tesutul gingival se inflameaza, devenind predispuse sangerarilor.

  1. Protezele dentare

Daca utilizati proteza mobila pentru a inlocui dinti lipsa, este foarte important sa acordati o mare atentie igienizarii acesteia, dar si a dintilor ramasi. Placa bacteriana se depune pe astfel de proteze la fel de usor ca si pe suprafata dintilor, ducand la inflamarea gingiilor. Mai mult, protezele dentare pot provoca sangerari gingivale atunci cand nu se potrivesc perfect.

  1. Ata dentara

Ata dentara ajuta la indepartarea placii bacteriene din spatiile interdentare. Inflamatia va aparea daca nu este utilizata regulat. Astfel, cand o veti utiliza, gingiile vor sangera. Sangerarea poate aparea si atunci cand aplicati o presiune mult prea mare, lezand tesuturile cu ata dentara. Cititi mai multe despre utilizarea atei dentare.

Sangerarile gingivale sunt in general un semn ca tesutul gingival este iritat. In majoritatea cazurilor aceasta va disparea daca mentineti o igiena orala corecta. Daca problema persista, nu ezitati sa discutati cu un medic stomatolog specialist.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+