Coroana dentara din compozit

Coroana dentara din compozit

Coroanele dentare din compozit nu reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste rezistenta si durabilitatea in timp. Totusi, acestea pot fi recomandate pacientilor care sunt foarte sensibili la metale sau portelan/ceramica ori zirconiu.

Ce este compozitul dentar?

compozit dentarCompozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste in special ca material in procesul de obturatie dentara, adica pentru plombe. Totusi, acesta poate fi folosit si la realizarea unor coroane dentare relativ rezistente, atunci cand compozitul este prelucrat in laboratorul dentar. Compozitul dentar nu este la fel de durabil precum aurul, portelanul/ceramica sau zirconiul si este nevoie sa fie inlocuit mai des, insa pentru pacientii care nu pot tolera alte materiale, compozitul ramane o alternativa extrem de utila si mai putin costisitoare.

Avantajele compozitului pentru coroane dentare

  • coroana dentara compozit pe dinteCompozitul este mai moale decat portelanul/ceramica sau zirconiul si mai putin reactiv decat aurul sau alte metale utilizate in stomatologie;
  • Tehnicile de lipire cu adeziv a coroanelor de compozit sunt mai usor de tolerat decat lipirea unei coroane din ceramica sau zirconiu;
  • Compozitul este potrivit pentru realizarea lucrarilor dentare temporare sau ca optiune intermediara pentru pacientii care au un ritm mare de degradare a dintilor;
  • Coroanele din compozit costa mult mai putin decat coroanele realizate din aur sau coroanele din ceramica/zirconiu.

Cand ESTE recomandata coroana din compozit?

Coroanelele dentare din compozit sunt utilizate in general ca si lucrari protetice temporare. Coroana dentara din compozit reprezinta cea mai buna solutie doar in cazul pacientilor care au o sensibilitate extrem de mare la metal si care nu pot tolera o coroana din portelan/ceramica sau o coroana zirconiu.

Dezavantajele compozitului pentru coroane dentare

  • Compozitul cel mai putin rezistent material utilizat in realizarea coroanelor dentare;
  • Necesita o inlocuire mai frecventa decat oricare alt material utilizat pentru coroane dentare.

Cand NU ESTE recomandata coroana din compozit?

Coroana din compozit NU este recomandata pacientilor care pot tolera alte materiale mai durabile utilizate in realizarea coroanelor dentare, cum ar fi portelanul, ceramica presata sau zirconiul.

Cat costa o coroana dentara din compozit?

Pretul unei coroane dentare din compozit este mult mai mic decat pretul unei coroane din ceramica sau zirconiu. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru coroane dentare din compozit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+