Implantul dentar dupa o extractie ce a avut loc cu mult timp in urma
Daca esti una dintre persoanele care au fost nevoite, din motive diverse, sa opteze pentru o extractie dentara, iar acum este momentul sa acoperi acel gol, atunci acest articol iti va fi de ajutor. Exista o serie inseamnata de consecinte de pe urma lipsei dintilor, printre care se numara si absenta stimularii osului, stimulare ce se relizeaza in timpul masticatiei.
Fara aceasta stimulare, densitatea si volumul osos se diminueaza. De aceea, cel mai indicat este sa optezi pentru implant dentar cat mai rapid – fenomentul de resorbtie osoasa este cu mult mai puternic in lunile imediat urmatoare extractiei. Resorbtia osoasa lenta vina la pachet cu cateva complicatii pe care este bine sa le cunosti din timp.
Tot ce trebuie sa stii despre resorbtia osoasa dupa extractie dinte sau masea
Dupa cum deja am enuntat, subtierea osului mandibular sau a osului maxilar nu este singura problema cu care te poti confrunta. Migrarea dintilor este, de asemenea, o alta complicatie des intalnita ce apare in fenomenul de resorbtie osoasa. Dintii sanatosi, vecini celui lipsa vor incepe sa migreze pentru a umple acel gol. Sa stii ca acest fenomen nu te ajuta cu nimic pentru ca implantul dentar este cel care trebuie sa inlocuiasca dintii lipsa.
In plus, daca dintii pierduti sau extrasi sunt intr-un numar mare, sansele ca intreaga ta arcada sa se atrofieze sunt extrem de mari. Vino la noi pentru o consultatie imediata si pentru a beneficia de implant dentar cu dinti ficsi intr-o zi. Mai multe detalii aici.
Ai nevoie de un volum osos optim pentru a putea beneficia de implant!
Resorbtia masei osoase nu anuleaza posibilitatea de a insera implantul dentar, insa poate complica lucrurile, poate influenta negativ intreaga procedura medicala. Asadar, solutia salvatoare in acest sens este refacerea volumului osos prin aditie de os. De ce? Ei bine, refacerea volumului osos vine la pachet cu trei avantaje uriase:
- Stimuleaza dezvoltarea celulelor osoase;
- Inlocuieste tesutul osos lipsa;
- Umplerea golurilor din interiorul osului maxilar sau mandibular.
Noi folosim doar biomateriale, 100% biocompatibile cu organismul uman pentru a crea aditia de os. Va putem oferi si cateva exemple in acest sens: osul animal (bovin sau porcin), osul propriu al pacientului (atunci cand se poate recolta) sau osul artificial (hidroxiapatita).
Va invitam sa reveniti pe homepage pentru a intra in contact cu toate serviciile pe care vi le punem la dispozitie. In plus, nu ezita sa ne contactezi pentru si mai multe detalii de interes pentru tine sau pentru o programare.