Fumatul si implantul dentar

Fumatul si implantul dentar! Pot beneficia fumatorii de implanturi?

In general, fumatorii pot beneficia de implanturi dentare, dar exista anumite riscuri si factori care pot afecta succesul procedurii. Fumatul poate afecta negativ procesul de vindecare si poate reduce fluxul sanguin catre zona implantului, ceea ce poate duce la complicatii si la un risc mai mare de esec al implantului dentar.

Cum influenteaza fumatul implantul dentar?

Fumatul afecteaza implantul dentar
Efectele fumatului asupra implantului dentar

Fumatul creste riscul de dezvoltare a unor afectiuni dentare si a unor complicatii postoperatorii care pot afecta implantul dentar, cum ar fi:

  • Reducerea circulatiei sangelui: Fumatul reduce circulatia sangelui in tesuturile gingivale si osoase, ceea ce poate incetini procesul de vindecare si poate afecta osteointegrarea (unirea implantului cu osul). Aceasta poate duce la esecul implantului.
  • Infectii: Fumatul poate reduce rezistenta organismului la infectii, ceea ce poate creste riscul de dezvoltare a infectiilor postoperatorii si a infectiilor gingivale. Aceste infectii pot afecta procesul de vindecare si pot cauza pierderea implantului.
  • Pierderea osoasa: Fumatul poate duce la pierderea osoasa in jurul implantului dentar, ceea ce poate afecta stabilitatea acestuia. Pierderea osoasa poate duce la dezvoltarea parodontitei peri-implantare, o afectiune care poate duce la pierderea implantului.
  • Inflamatie gingivala: Fumatul poate provoca inflamatie gingivala, ceea ce poate afecta vindecarea tesuturilor gingivale si osoase in timpul procesului de implantare.

Recomandari pentru fumatorii care doresc sa beneficieze de implanturi dentare

Inainte de a incepe procedura de implant dentar, medicul stomatolog va evalua sanatatea generala a pacientului si va discuta cu acesta despre obiceiurile sale de fumat si alte factori care pot afecta succesul implantului dentar. In functie de evaluare, medicul stomatolog poate recomanda o abordare personalizata pentru fiecare pacient pentru a optimiza sansele de succes ale implantului dentar.

Cauta pe site

+