reabilitare orala in cazul edentatiei totale cu resorbtie osoasa severa

Solutii de reabilitare orala in cazul edentatiei totale cu resorbtie osoasa severa!

Resorbtia osoasa reprezinta o atrofiere a osului maxilar sau mandibular si se instaleaza in urma extractiilor dentare sau a pierderii dintilor, urmate de o perioada lunga in care dintii lipsa nu sunt reconstruiti cu ajutorul implanturilor si coroanelor dentare. In tot acest timp, din cauza faptului ca nu se mai transmit forte la os, acesta se resoarbe foarte mult, ajunga in multe cazuri in situatia in care pacientii nu mai pot beneficia de dinti ficsi cu implanturi dentare conventionale.

Ce este edentatia?

Edentatia reprezinta o stare patologica caracterizata prin absenta unuia sau mai multor dinti de pe arcada. Edentatia poate fi totala sau partiala, functie de numarul dintilor lipsa. In cele ce urmeaza vom prezenta solutii pentru restaurarea danturii la pacientii cu edentatie totala si atrofie osoasa severa la maxilar si/sau mandibula, pentru care nu se doreste sau nu se mai poate realiza augmentarea osoasa prin reconstructie sau aditie de os.

Edentatie totala cu resorbtie osoasa severa la maxilar

implant subperiostal resorbtie osoasa maxilarIn cazul resorbtiei osoase severe la maxilar cu edentatie totala, in care inaltimea extrem de redusa a osului maxilar nu permite inserarea implanturilor dentare clasice, exista totusi doua solutii pentru pacientii care isi doresc o dantura completa, fixa, functionala si estetica, si anume: implanturile zigomatice si implanturile subperiostale personalizate. Mai jos vom prezenta caracteristicile si diferentele dintre cele doua solutii de reabilitare orala.

Edentatie totala cu resorbtie osoasa severa la mandibula

implant subperiostal edentatie totala mandibulaIn cazul resorbtiei osoase severe la mandibula edentata total, solutia inovatoare pentru o dantura fixa o reprezinta implanturile dentare subperiostale personalizate.

In cele ce urmeaza vom prezenta succint caracteristicile, avantajele si dezavantajele celor doua solutii speciale de reabilitare orala.

Implanturile zigomatice

implanturi zigomaticeImplanturile zigomatice sunt implanturi lungi care se insereaza in osul maxilar, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza direct in osul zigomatic. Acestea au o inaltime intre 35-55 mm si sunt de 3-4 ori mai lungi decat implanturile dentare traditionale. Lungimea acestora depinde de distanta dintre osul pometelui (osul zigomatic) si creasta alveolara. Operatia de inserare a acestui tip de implanturi este una extrem de complexa, necesitand colaborarea interdisciplinara a unei intregi echipe de specialisti: anestezist, chirurg oro-maxilo-facial, chirurg dento-alveolar si specialist in protetica dentara. In acelasi timp, acestea prezinta riscuri si costuri mai ridicate.

Implanturile subperiostale

implanturi subperiostale edentatie totala maxilarImplanturile subperiostale nu reprezinta un simplu surub de titan, precum implanturile conventionale, ci utilizeaza un schelet din titan de gradul 5, 100% biocompatibil cu organismul uman, realizat precis si personalizat cu ajutorul laserului, care acopera complet osul maxilar sau mandibular, oferind suport stabil si precis pentru dintii ficsi. Spre deosebire de implanturile zigomatice, implanturile subperiostale pot fi personalizate si utilizate pentru reabilitarea danturii de pe ambele arcade. In imaginea alaturata avem un model de implant subperiostal personalizat pentru restaurarea danturii pe arcada de sus (la maxilar). Acestea prezinta riscuri si costuri mai scazute fata de implanturile zigomatice.

Implanturile subperiostale reprezinta o alternativa ideala la implanturile zigomatice, intrucat un astfel de tratament este mai putin invaziv decat o operatie de reconstructie totala cu implanturi zigomatice, care presupune o interventie chirurgicala mai complexa si mai riscanta.

Aflati mai multe despre restaurarile dentare cu implanturi subperiostale versus zigomatice.

2 Comments

 1. Avatar

  Buna ziua,
  Cit m-ar costa sami pun dantura partea de sus?
  Cit costa un implant?

  1. Dental Premier

   Buna ziua,

   Costul unei lucrari fixe depinde de numarul de implanturi dentare necesare si fiecare caz este unic.
   Utilizam exclusiv implanturi dentare premium 100% biocompatibile, de cea mai inalta calitate. EXISTA SI OPTIUNI DE PLATA IN RATE.

   Pentru RESTAURARI TOTALE ALE DANTURII LA MAXILAR si/sau MANDIBULA (persoane care nu mai au deloc dinti sau putini cu indicatie de extractie), exista trei variante. Varianta cea mai potrivita pentru pacient poate fi stabilita doar impreuna cu medicul implantolog, in functie de situatia pacientului.

   Procedura si lista onorariilor pentru restaurari dentare totale pot fi consultate la adresa: https://www.dentalpremier.ro/implant-dentar-intr-o-zi/#procedura

   Se utilizeaza implanturi de ultima generatie, cu incarcare imediata (materiale de inalta calitate, 100% biocompatibile). Fiecare etapa se achita separat.

   Pentru o estimare corecta de timp si cost va rugam sa ne transmiteti o radiografie sau CT prin formularul de consultatie online, urmand link-ul: https://bit.ly/3s84lTL

   Daca nu aveti inca investigatii radiologice, puteti sa faceti radiografie sau CT direct la noi in clinica.

   Lista completa a onorariilor pentru implantologie dentara poate fi consultata la adresa:
   https://www.dentalpremier.ro/tarife-implantologie

   PENTRU INFORMATII/OFERTE/PLANURI DE TRATAMENT: +40742.288.440 / +40758.237.878 (luni-vineri).
   Alternativ ne puteti lasa un numar de telefon si va contactam noi.

   Cu stima,
   Echipa Dental Premier – High Tech Dentistry®
   EXCELLENCE CLINIC OF DENTSPLY SIRONA – Liderul Mondial in Tehnologie Dentara!
   Bucuresti, Str. Maria Rosetti Nr. 26A
   Luni-Vineri 09:00 – 21:00
   Tel: +40758.237.878 / +40742.288.440

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cauta pe site

+